خبرگزاری مهر، گروه استانها، محمد حسن مقدم نیا؛ توسعه شرکتهای دانش بنیان در استان سمنان با روی کار آمدن دولت سیزدهم رشد و شتاب خوبی گرفته هر چند هنوز هم برخی دانش بنیانها در استان دارای مشکلاتی هستند، برای مثال عمده بانکها در مقوله تسهیلات هنوز دانش بنیانها را شرکت تولیدی یا مجموعه اقتصادی نمیدانند.
در کنار مشکلات و موانع شاهد رشد و توسعه خوب دانش بنیانها در استان سمنان بودیم توسعهای که در دولت سیزدهم حتی شتاب هم گرفته است. نکته دیگری که در دولت سیزدهم در استان رقم خورده توجه به تمام دانش بنیانها است مقولهای که سابقاً تنها برای شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری مقدور بود.
دیگر موضوعی که به عنوان یک ویژگی و مزیت باید به آن اشاره کرد این است که دانش بنیانها در استان سمنان طی سالهای اخیر تنوع نیز گرفتهاند برای مثال طی سالهای نه چندان دور دانش بنیانهای استان به های تک، رایانه و نهایتاً ساخت برخی قطعات منتهی میشد اما امروز پردیس فناوری پزشکی و همچنین دانش بنیانهای کشاورزی هم حرف برای گفتن دارند.
توسعه دانش بنیانهای کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه در گذشته تنها پنج واحد فناور و دانش بنیان فعال در بخش کشاورزی در استان وجود دارد اما این تعداد امروز به ۳۲ مورد رسیده است، گفت: رشد بسیار چشمگیری را در تعداد واحدهای فناور و دانش بنیان فعال در بخش کشاورزی استان شاهد هستیم.
محمد رضا قاسمی با بیان اینکه این رشد تنها کمی نبوده بلکه در این نوع شرکتها تلاش شده تا کیفیت یا همان نیاز کشاورزی استان هم دیده شود، ابراز کرد: پایداری اولویت در کنار تأمین امنیت غذایی دو هدف گذاری است که برای توسعه دانش بنیانها داشتیم.
وی با بیان اینکه وقتی سال گذشته مقوله دانش بنیانها مطرح شد قرار بر این بود که ۲۵ درصد توسعه دانش بنیانها و فناور ها در بخش کشاورزی رقم بخورد، افزود: این موضوع در استان در زمینههای مختلفی مانند بهره وری، آبیاری، بهبود عملکرد کیفی و کمی و … محقق شده است.